Germania anunţă că tancurile şi sistemul Patriot vor fi livrate Ucrainei în următoarele luni

Guvernul Olaf Scholz a transmis, vineri, că tancurile de tip Marder şi sistemul antiaerian Patriot vor fi livrate Ucrainei până la sfârşitul lunii martie, argumentând că pregătirea militarilor ucraineni pentru utilizarea capabilităţilor militare va dura.

2461 afișări
Imaginea articolului Germania anunţă că tancurile şi sistemul Patriot vor fi livrate Ucrainei în următoarele luni

Ucraina îşi freacă mâinile: vin tancurile şi sistemele Patriot din Germania

Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, a afirmat, potrivit cotidianului Le Monde, că Germania va furniza Ucrainei 40 de tancuri de tip Marder până la sfârşitul primului trimestru al anului 2023.

De asemenea, va fi transferat în Ucraina un sistem antibalistic Patriot în cursul primului trimestru din 2023. Misiunea de formare a militarilor ucraineni pentru a utiliza vehiculele blindate Marder se va derula în Germania şi va dura aproximativ opt săptămâni, a precizat Steffen Hebestreit.

Statele Unite au anunţat joi un plan de a furniza vehicule blindate Bradley armatei ucrainene. La rândul său, pe fondul presiunilor interne şi ale aliaţilor, cancelarul Olaf Scholz, care manifestase iniţial reticenţă, i-a transmis preşedintelui SUA, Joseph Biden, intenţia Germaniei de a livra Ucrainei tancuri de tip Marder şi un sistem antiaerian Patriot. Anterior, Franţa a anunţat un plan de a furniza Ucrainei tancuri de luptă uşoare de tip AMX-10 RC.

Rusia a condamnat decizia de a furniza armament suplimentar Ucrainei, acuzând Statele Unite că vor prelungirea conflictului militar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici