Germania căuta modalităţi prin care să acorde asistenţă financiară pentru combaterea Ebola în Congo

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că va căuta modalităţi prin care ţara sa să ofere asistenţă financiară Republicii Democrate Congo, ţară puternic afectată de o epidemie de Ebola, informează DPA.

197 afișări
Imaginea articolului Germania căuta modalităţi prin care să acorde asistenţă financiară pentru combaterea Ebola în Congo

Ministru german: Dorim să acordăm asistenţă financiară R. D. Congo pentru combaterea Ebola

„Nu putem continua să ne uităm cum virusul continuă să se extindă”, a declarat Maas, care se află într-o vizită în estul Republicii Democrate Congo, unde peste 2.000 de persoane au murit în ultimul an şi alte 3.000 au fost infectate cu acest virus.

„În ciuda unor eforturi susţinute, progresul obţinut nu este cel la care am sperat”, a declarat Maas, care intenţionează să discute cu coordonatorul Centrului de Răspuns pentru Ebola al Naţiunilor Unite, David Gressly şi cu preşedintele congolez, Felix Tshisekedi, despre un posibil ajutor financiar pentru ţara africană.

Germania a alocat deja 4,4 milioane de dolari Republicii Democrate Congo de la izbucnirea epidemiei de Ebola. De asemenea, Berlinul a alocat milioane de dolari unor organizaţii precum Banca Mondială, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care desfăşoară programe pentru combaterea Ebola.

Taguri:
germania,
congo,
ebola

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici