Germania consideră că păstrarea acordului nuclear cu Iranul reprezintă o prioritate

Prioritatea Germaniei în privinţa Iranului este păstrarea actualului acord nuclear semnat în 2015 cu Teheranul, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

412 afișări
Imaginea articolului Germania consideră că păstrarea acordului nuclear cu Iranul reprezintă o prioritate

Germania consideră că păstrarea acordului nuclear cu Iranul reprezintă o prioritate

”Poziţia noastră este clară: cea mai mare prioritate este păstrarea acodrului nuclear şi implementarea deplină a acestuia de către toate părţile” a declarat Rainer Breul, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin.

”Acordul nuclear a fost negociat de şapte state şi de UE şi nu poate fi renegociat sau schimbat”, a adăugat Breul.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul american a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, ori altfel Washingtonul se va retrage din acord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici