Germania constată o creştere a spionajului iranian de la începutul protestelor de anul trecut

Guvernul german a recunoscut o creştere a spionajului de către agenţii de informaţii iranieni asupra iranienilor exilaţi care trăiesc în Germania de la începutul protestelor în masă de anul trecut, a relatat sâmbătă ziarul Welt am Sonntag.

931 afișări
Imaginea articolului Germania constată o creştere a spionajului iranian de la începutul protestelor de anul trecut

Germania constată o creştere a spionajului iranian de la începutul protestelor de anul trecut

Tulburările la nivel naţional declanşate de moartea unei tinere femei reţinute de poliţia iraniană pentru moralitate anul trecut au dus la "indicii din ce în ce mai multe privind posibila spionare a evenimentelor şi persoanelor din opoziţie" în Germania, a declarat guvernul federal ca răspuns la o cerere de informaţii din partea partidului de extremă-stânga Linke.
 
Grupurile şi persoanele din opoziţie (...) sunt considerate de către conducătorii din Iran ca fiind o ameninţare la adresa existenţei continue a regimului", a precizat guvernul în răspunsul său.
 
Acesta a precizat că serviciul de informaţii interne al ţării a identificat 160 de persoane care au legături cu Germania, precum şi cu Gărzile Revoluţionare Iraniene, potrivit Reuters.
 
„Activităţile de spionaj extinse" ale Gardienilor Revoluţiei sunt îndreptate în special împotriva unor ţinte pro-israeliene şi pro-evreieşti din Germania, a declarat ziarul citat de guvern.
 
Demonstraţiile care au izbucnit pentru prima dată în septembrie din cauza morţii unei femei kurde de 22 de ani, care fusese plasată în detenţie de către poliţia care aplica restricţiile stricte ale Republicii Islamice privind îmbrăcămintea femeilor, s-au transformat în cele mai mari proteste din ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici