Germania decide administrarea celea de-a treia doze de vaccin anti-COVID tuturor

  • Germania decide administrarea celea de-a treia doze de vaccin anti-Covid tuturor, la şase luni după a doua doză.
  • Între timp, preşedintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a ameninţat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităţilor sanitare va creşte prea mult.
3859 afișări
Imaginea articolului Germania decide administrarea celea de-a treia doze de vaccin anti-COVID tuturor

A treia doză de vaccina anti-COVID pentru toată lumea, la şase luni după a doua doză. Aceasta este principala măsură decisă de conferinţa miniştrilor sănătăţii din landurile Germaniei.

„Al patrulea val a accelerat foarte mult şi loveşte puternic. Ne aşteaptă săptămâni dificile", a declarat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul unei întâlniri cu presa după reuniune.

Între timp, preşedintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a ameninţat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităţilor sanitare va creşte prea mult, conform Bild.

Începând de lunea viitoare, Saxonia va fi primul land german care va restricţiona accesul în restaurante, baruri şi evenimente culturale doar pentru persoanele imunizate, adică cele care au fost vaccinate sau vindecate de Covid, excluzând posibilitatea de a folosi testele ca permis de trecere.

Germania a înregistrat vineri 37.120 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2, iar 154 de pacienţi au murit.

Indicele de spitalizare, considerat o prioritate în această fază, este în creştere uşoară, dar constantă, cu 3,73 de pacienţi la terapie intensivă la 100.000 de locuitori. Această cifră este foarte departe de pragul maxim atins la Crăciunul anului trecut, când a ajuns la 15,5.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, Hans Kluge, atrăgea atenţia că Europa este din nou epicentrul pandemiei, iar rata de transmitere este „foarte îngrijorătoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici