Germania e considerată veriga slabă a Occidentului: Berlinul trebuie să întărească securitatea după scurgerea de informaţii din Rusia

Unii dintre aliaţii Germaniei îndeamnă Berlinul să întărească securitatea în jurul informaţiilor clasificate după scurgerea de informaţii în Rusia, potrivit unor surse familiare cu subiectul, citate de Bloomberg.

581 afișări
Imaginea articolului Germania e considerată veriga slabă a Occidentului: Berlinul trebuie să întărească securitatea după scurgerea de informaţii din Rusia

Aliaţii germani: Berlinul trebuie să întărească securitatea după scurgerea de informaţii din Rusia

Apelul are loc după ce la sfârşitul săptămânii trecute, o înregistrare cu oficiali militari germani – care conţine informaţii sensibile despre ajutorul acordat Ucrainei – s-a scurs în Rusia, notează Bloomberg.

Unul dintre aliaţii NATO a calificat măsurile lipsite de profesionalism şi a spus că un astfel de comportament ar fi de aşteptat din partea unor persoane care nu au avut niciodată şedinţe de securitate, dar nu din partea unor oficiali militari.

Germania a demarat o investigaţie privind incidentul şi, luni, şi-a îndemnat aliaţii să nu permită Rusiei să semene dezbinare între ei, relevă sursa citată.

Săptămâna trecută, presa rusă a publicat o înregistrare în care oficiali de rang înalt ai forţelor aeriene germane vorbesc despre furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acţiune către Ucraina, lucru pe care cancelarul Olaf Scholz l-a exclus în mod repetat.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat luni că înregistrarea ,,confirmă încă o dată că ţările aşa-numitului Occident colectiv sunt direct implicate în conflict", scrie Bloomberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici