Germania îndeamnă China să îşi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a încheia războiul

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut marţi Chinei să îşi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a contribui la încheierea războiului din Ucraina.

149 afișări
Imaginea articolului Germania îndeamnă China să îşi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a încheia războiul

Germania îndeamnă China să îşi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a încheia războiul

"Am făcut din nou apel la guvernul chinez să exercite şi mai multă influenţă asupra Rusiei în acest război. În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, China are o datorie foarte specială în acest caz", a declarat Scholz în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul chinez Li Qiang la Berlin.

De asemenea, Scholz a avertizat China să nu trimită arme Rusiei. "Este important ca China să continue să nu livreze arme agresorului, Rusia", a spus el.

Cancelarul german s-a declarat "recunoscător" că Beijingul continuă să precizeze că nu trebuie să existe nicio ameninţare cu arme atomice.

La rândul său, Li nu a reacţionat direct şi nici nu a menţionat problema Ucrainei în declaraţia sa, întrucât ambii lideri nu au răspuns la întrebări.

La începutul acestui an, oficialii occidentali au semnalat îngrijorarea că Beijingul ar putea avea în vedere consolidarea armatei ruse cu ajutor letal, acuzaţie respinsă de oficialii chinezi, notează CNN.

Scholz şi Li vor continua consultările guvernamentale bilaterale marţi după-amiază cu ministrul german al economiei, Robert Habeck, şi cu Zheng Shanjie, preşedintele Comisiei naţionale pentru dezvoltare şi reformă din China, în cadrul forumului economic.

Li, care a preluat funcţia de prim-ministru în martie, s-a întâlnit luni cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi a avut, de asemenea, o cină de lucru cu Scholz la cancelarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici