Germania îndeamnă Iranul să respecte dreptul la organizarea de proteste

Germania a îndemnat, luni, Administraţia din Iran să respecte protestele "legitime" faţă de creşterea preţului la carburanţi, după violenţele soldate cu cel puţin doi morţi, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

175 afișări
Imaginea articolului Germania îndeamnă Iranul să respecte dreptul la organizarea de proteste

Germania îndeamnă Iranul să respecte dreptul la organizarea de proteste

"Urmărim cu îngrijorare evoluţia situaţiei din Iran, mai ales informaţiile referitoare la decese şi la numeroasele arestări", a declarat Ulrike Demmer, purtătorul de cuvânt al Biroului cancelarului Germaniei.

"Cerem Administraţiei din Iran să respecte libertatea de întrunire şi exprimare", a adăugat oficialul citat. "Poporul iranian trebuie să aibă posibilitatea de a exprima nemulţumirea faţă de situaţia politică şi econmică, să exprime opiniile liber şi paşnic, să se informeze şi să facă schimburi de informaţii provenind din surse publice", a precizat oficialul de la Berlin.

La rândul său, Franţa a anunţat că "urmăreşte cu atenţie manifestaţiile care se derulează în prezent în mai multe oraşe din Iran. "Regretăm moartea mai multor manifestanţi în ultimele zile. Cerem Iranului să respecte libertatea de expresie şi dreptul la manifestaţii paşnice", a declarat Agnès Von Der Mühll, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Paris.

În Iran au izbucnit proteste faţă de creşterea preţurilor la carburanţi.

Taguri:
germania,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici