Germania îndeamnă UE să pregătească noi sancţiuni împotriva Rusiei, după condamnarea lui Navalnîi. Acesta riscă să ajungă într-un lagăr de muncă

  • Ministrul german de Externe Heiko Maas şi-a îndemnat omologii din UE să dea undă verde sancţiunilor împotriva Rusiei.
  • UE vrea să sacţioneze Rusia în cazul arestării lui Alexei Navalnîi.
  • Ministrul german a spus că aplicarea sancţiunilor este urgentă, deoarece Navalnîi ar putea ajunge într-un lagăr de muncă.
963 afișări
Imaginea articolului Germania îndeamnă UE să pregătească noi sancţiuni împotriva Rusiei, după condamnarea lui Navalnîi. Acesta riscă să ajungă într-un lagăr de muncă
Ministrul german de Externe Heiko Maas şi-a îndemnat luni omologii din UE să dea undă verde sancţiunilor împotriva oficialilor ruşi responsabili pentru închiderea criticului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, şi pentru reprimarea activiştilor pro-democraţie, relatează Reuters.
 
Apelul Berlinului deschide calea pentru sancţiuni care vor fi impuse luna viitoare şi care ar trebui să fie văzute ca un mesaj adresat preşedintelui Vladimir Putin, prin care să accepte că dezbaterea şi protestul trebuie să fie permise în Rusia.
 
Sunt în favoarea ordonării pregătirii unor sancţiuni suplimentare împotriva unoer anumitor persoane,” a spus Maas când a ajuns la Bruxelles pentru reuniunea miniştrilor de externe ai blocului comunitar.
 
El a spus că aplicarea sancţiunilor este urgentă, deoarece Navalnîi nu numai că a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea la începutul acestei luni, dar riscă şă îşi execute pedeapsa într-un lagăr de muncă.
 
Diplomaţii se aşteaptă ca UE să impună interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor pentru aliaţii din Putin luna viitoare, după ce experţii vor aduna dovezi solide împotriva acestora.
 
"Nu putem închide ochii la încălcările flagrante ale drepturilor omului din Rusia", a declarat ministrul lituanian de Externe Gabrielius Landsbergis, după o întâlnire cu un grup de miniştri de Externe ai UE care a  avut loc duminică, la Bruxelles, la care a participat şi şeful de cabinet al lui Navalnîi, Leonid Volkov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici