Germania nu va efectua în următoarele zile deportări ale afganilor, după atentatul de la Kabul. Explozia a rănit angajaţii ambasadei sale

Un oficial german a anunţat miercuri că în urma exploziei de la Kabul ce a ucis cel puţin 80 de persoane, Germania nu va efectua zilele ce urmează deportări ale imigranţilor afgani ilegali, subliniind însă că politica expulzării va rămâne în vigoare, informează Reuters.

525 afișări
Imaginea articolului Germania nu va efectua în următoarele zile deportări ale afganilor, după atentatul de la Kabul. Explozia a rănit angajaţii ambasadei    sale

Germania nu va efectua în următoarele zile deportări ale afganilor, după atentatul de la Kabul. Explozia a rănit angajaţii ambasadei sale

”Angajaţii (ambasadei din Kabul) au lucruri mai importante de făcut decât să pregătească măsurile organizatorice necesare. De aceea nu vor fi întreprinse deportări colective în Afganistan în zilele ce urmează”, potrivit oficialului german.

”Politica expulzării va rămâne însă în vigoare şi va fi realizată potrivit legilor noastre. Acest principiu se va aplica Afganistanului , în mod special infractorilor, şi vom continua această cale”, a adăugat acesta.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise şi alte 350 au fost rănite în urma exploziei care a avut loc miercuri în capitala Afganistanului, Kabul, în apropierea ambasadelor străine şi a palatului prezidenţial.

Explozia din Kabul a rănit angajaţii ambasadei Germaniei, anunţă ministrul german de Externe

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a anunţat miercuri că angajaţii ambasadei Germaniei din Kabul au fost răniţi în urma exploziei care a avut loc în capitala Afganistanului, iar un ofiţer afgan de securitate aflat în afara clădirii a fost ucis, informează site-ul The Associated Press.

Sigmar Gabriel a precizat că toţi lucrătorii ambasadei sunt acum în siguranţă şi a transmis condoleanţe către familia ofiţerului afgan ucis.

Ministerul german al Afacerilor Externe a activat o celulă de criză care să ajute la stabilizarea situaţiei în zonă.

"Gândurile noastre sunt alături de familiile şi prietenii victimelor. Le dorim celor răniţi o recuperare rapidă. Acest atac nu va zdruncina hotărârea Germaniei de a sprijini regimul afgan pentru obţinerea stabilităţii în ţară. Atacul a lovit civili şi persoanele care se află în Afganistan să lucreze pentru un viitor mai bun. Este deosebit de dispreţuitor faptul că aceşti oameni au fost ţinta", a spus Sigmar Gabriel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici