Germania, presată de UE să dea explicaţii pentru interdicţiile de intrare în ţără: ”Sunt disproporţionate şi nejustificate”

  • Germania este presată să explice interdicţiile de intrare în ţară.
  • Comisia Europeană s-a plâns într-o scrisoare că măsurile sunt disproporţionate şi nejustificate.
  • Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a respins anterior criticile comisiei cu privire la restricţiile la frontieră.
26090 afișări
Imaginea articolului Germania, presată de UE să dea explicaţii pentru interdicţiile de intrare în ţără: ”Sunt disproporţionate şi nejustificate”

Foto: Profimedia

Germania este presată să explice interdicţiile de intrare în ţară care vizează Republica Cehă, Slovacia şi statul austriac Tirol, după ce Comisia Europeană s-a plâns într-o scrisoare că măsurile sunt disproporţionate şi nejustificate, relatează dpa.
 
„Credem că obiectivul urmărit în mod justificat de Germania - protecţia sănătăţii publice în timpul unei pandemii - ar putea fi atins prin măsuri mai puţin restrictive, i-a scris organul executiv al Uniunii Europene ambasadorului Germaniei, Michael Clauss.
 
Scrisoarea datată luni oferă Germaniei 10 zile pentru a răspunde.
 
Disputa ar putea duce la acţiuni legale împotriva statului membru, deşi acest lucru este considerat puţin probabil în timpul pandemiei Covid-19.
 
Scrisori similare au fost trimise Belgiei, Ungariei, Danemarcei, Suediei şi Finlandei, ale căror restricţii la frontieră au fost respinse de Bruxelles.
 
La cererea comisiei, miniştrii Afacerilor Europene ai statelor membre organizează marţi o conferinţă pentru a discuta măsurile la frontieră.
 
Republica Cehă, Slovacia şi Tirolul au fost adăugate pe lista germană a „zonelor care prezintă motive de îngrijorare” pe 14 februarie, interzicând marea majoritate a persoanelor de acolo să intre în Germania, cu puţine excepţii, cum ar fi şoferii de camioane.
 
Măsurile au condus produs haos pe autostrăzile cehe care duc la frontiera germană, deoarece autorităţile s-au luptat să se asigure că toţi transportatorii au testul negativ necesar pentru coronavirus.
 
Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a respins anterior criticile comisiei cu privire la restricţiile la frontieră.
 
Bruxelles-ul face presiuni pentru ca ţările UE să respecte un cadru de călătorie în cadrul blocului convenit în urmă cu doar câteva săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici