Germania renunţă la instalarea scanerelor corporale în aeroporturi

Ministerul german de Interne a anunţat miercuri că renunţă pentru moment la scanerele corporale în aeroporturile germane, după o fază de testare la Hamburg, în nordul ţării.

294 afișări
Imaginea articolului Germania renunţă la instalarea scanerelor corporale în aeroporturi

Germania renunţă la instalarea scanerelor corporale în aeroporturi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul de Interne, Hans-Peter Friedrich, a decis, pe baza rezultatelor testelor, să nu instaleze pentru moment scanere corporale în aeroporturi", a explicat ministerul într-un comunicat.

"Poliţia federală va revizui mai atent evoluţia acestei probleme pentru a avea în curând la dispoziţie, sperăm, un material care să permită în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor noastre ridicate în materie de securitate şi asigurarea condiţiilor de primire a pasagerilor", a subliniat ministrul.

La 31 iulie a luat sfârşit faza de testare a două scanere corporale, instalate pe aeroportul din Hamburg la 27 septembrie 2010 şi care au controlat circa 809.000 de pasageri.

"Generaţia actuală de scanere corporale (...) nu este acum la punct pentru a fi implementată la scară largă", a explicat ministerul.

După 30 iulie, un raport al poliţiei germane, dezvăluit de presă, a criticat dur scanerele montate la Hamburg.

"Rata de alerte false atinge 70 la sută şi trebuie redusă", se putea citi în acel raport.

Scanerele s-au arătat deosebit de sensibile la hainele cu mai multe straturi, cele plisate, la cizme, la fermoare şi capse, au afirmat poliţiştii, care au apreciat de asemenea că 10 la sută din alarmele nejustificate au fost declanşate de o poziţie neadecvată a pasagerului controlat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici