Germania se opune suplimentării fondurilor UE pentru Ucraina, deşi acceptă menţinerea asistenţei

Germania nu este de acord cu suplimentarea bugetului Uniunii Europene pentru Ucraina, dar va continua să susţină acordarea de asistenţă financiară Kievului prin instrumente bilaterale şi europene, afirmă ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, contestând un plan anunţat de Comisia Europeană.

446 afișări
Imaginea articolului Germania se opune suplimentării fondurilor UE pentru Ucraina, deşi acceptă menţinerea asistenţei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Prezent vineri la reuniunea miniştrilor de Finanţe din ţările Uniunii Europene, Christian Lindner a afirmat că Ucraina poate miza în continuare pe sprijinul financiar al Germaniei, însă a semnalat opoziţia faţă de proiectul constituirii unui fond de rezervă al Uniunii Europene, cu un potenţial cuantum de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani.

Proiectul a fost propus în iunie de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi prevede asistenţă financiară directă pentru Ucraina în valoare de 17 miliarde de euro şi 33 de miliarde de euro sub formă de credite. Proiectul ar presupune modificarea bugetului multianual al Uniunii Europene, iar Germania nu este de acord.

"Eu nu consider ca realiste din punct de vedere politic modificările fundamentale ale Cadrului financiar multianual", a afirmat Christian Lindner, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung. Şi ministrul austriac de Finanţe, Magnus Brunner, a semnalat că nu va accepta suplimentarea bugetului UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici