Germania şi Franţa impun un nou set de măsuri pentru a limita răspândirea noului coronavirus, la scurt timp după anunţul OMS

  • Germania urmează să impună un nou set de măsuri menite pentru a limita răspândirea noului coronavirus.
  • Pachetul de măsuri vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că Europa intră „într-un moment complicat” odată cu începerea şcolii.
  • Cancelarul, Angela Merkel, a stabilit un nou pachet de măsuri după o discuţie cu liderii statelor federale.
18486 afișări
Imaginea articolului Germania şi Franţa impun un nou set de măsuri pentru a limita răspândirea noului coronavirus, la scurt timp după anunţul OMS

În conformitate cu noile reguli, fanii fotbalului german nu vor fi lăsaţi înapoi pe stadioane decât în ​​2021, mai târziu decât se sperase. Regulamentele privind purtarea măştii vor fi, de asemenea, întărite. Adunările mari, inclusiv festivaluri, concerte şi marile evenimente sportive vor rămâne interzise.

Proiectul permite excepţii în regiunile cu un număr redus de cazuri.

Într-o informare de la Geneva, joi, Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a avertizat că există dovezi din ce în ce mai mari că tinerii pot îi pot infecta pe alţii la evenimente sociale. El a recunoscut că sălile de clasă nu au fost un vector major pentru răspândirea Covid-19, dar a spus că începutul noului an şcolar va marca un „moment complicat”.

Kluge a spus că, pe măsură ce iarna se apropie, persoanele în vârstă ar trebui să se protejeze prin administrarea unui vaccin antigripal. El a îndemnat tinerii să îşi joace rolul în prevenirea răspândirii virusului prin purtarea măştilor, evitarea mulţimilor şi a întâlnirilor în spaţii închise. „Vigilanţa este cuvântul cheie”, a precizat acesta.

Premierul francez, Jean Castex, a anunţat noi măsuri pentru a face faţă creşteri de cazuri. Rata infecţiei a ţării a urcat la 1,4. „Virusul se răspândeşte în toată ţara”, a avertizat Castex. „Răspândirea poate fi exponenţială dacă nu reacţionăm rapid.”

Purtarea obligatorie a măştilor în aer liber, la Paris, va fi implementată. În prezent, măştile sunt obligatorii în mare parte din capitală, dar nu sunt necesare în parcurile publice şi pe străzile mai puţin aglomerate. Tendinţa ascendentă a cazurilor a fost „incontestabilă”, a recunoscut Castex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici