Germania sporeşte nivelul de alertă teroristă după ameninţările al-Qaida

Guvernul german a ridicat nivelul de alertă teroristă după ce al-Qaida a publicat un mesaj video în care ameninţă că va comite atacuri în Germania după alegeri, relatează CNN.

165 afișări
Imaginea articolului Germania sporeşte nivelul de alertă teroristă după ameninţările al-Qaida

Germania sporeşte nivelul de alertă teroristă după ameninţările al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alegerile federale oferă o ocazie specială de propagandă şi activitate operativă pentru grupurile teroriste", a afirmat vineri Ministerul de Interne german.

"Înregistrarea video publicată de al-Qaida vineri subliniază acest lucru. Serviciile de securitate au ridicat nivelul de alertă, ceea ce implică măsuri de securitate sporite, în special în aeroporturi şi gări", a adăugat Ministerul de Interne.

Autorităţile germane au adăugat că au înregistrat, de la începutul anului, o intensificare a ameninţărilor al-Qaida şi altor grupuri teroriste la adresa Germaniei.

În înregistrarea de 26 de minute, un bărbat identificat drept Bekay Harrach, care foloseşte pseudonimul Abu Talha şi vorbeşte în germană, afirmă că, dacă alegerile din 27 septembrie vor fi câştigate de partide care nu se angajează să retragă trupele din Afganistan, Germania va avea parte de "o trezire dureroasă".

Mesajul le cere musulmanilor din Germania să stea la distanţă de viaţa publică în primele două săptămâni de după alegeri, sugerând că în această perioadă ar putea avea loc atacuri teroriste.

"Dacă poporul german votează pentru pace, atunci şi mujahedinii vor alege pacea cu Germania. Şi odată cu retragerea ultimului soldat german din Afganistan, şi ultimul mujahedin va părăsi Germania. Al-Qaida vă dă cuvântul său", adaugă Talha, care o critică dur pe Angela Merkel, cancelarul german, dar şi pe principalii săi rivali politici social-democraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici