Germania va extinde controalele la frontieră pentru a limita răspândirea variantelor de coronavirus

  • Germania va extinde până la începutul lunii martie controalele la frontieră cu Tirolul austriac şi Republica Cehă.
  • Ministerul Sănătăţii a prelungit cu 14 zile acest dispozitiv care a intrat în vigoare duminică.
441 afișări
Imaginea articolului Germania va extinde controalele la frontieră pentru a limita răspândirea variantelor de coronavirus

Foto: Profimedia

Germania va extinde până la începutul lunii martie controalele la frontieră cu Tirolul austriac şi Republica Cehă, cu scopul de a limita răspândirea variantelor de coronavirus, a anunţat guvernul marţi (16 februarie).
 
Ministerul Sănătăţii a prelungit cu 14 zile acest dispozitiv care a intrat în vigoare duminică. Confederaţia Asociaţiilor Patronale Germane (BDA) a criticat aceste controale la frontieră care, potrivit acestuia, afectează activităţile economice şi lanţurile de aprovizionare., notează Le Figaro.
 
Înainte de începerea reducerii restricţiilor, inclusiv redeschiderea şcolilor pe 22 februarie, Germania va oferi, de asemenea, teste antigenice anti-Covid gratuite, precum şi auto-teste pentru un euro, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn. ”De la 1 martie, toţi cetăţenii trebuie să poată fi testaţi gratuit de către personal instruit în teste rapide de antigen. Acum sunt disponibile pe piaţă,” a anunţat ministrul pe Twitter.
 
Testele antigenice nu sunt considerate la fel de fiabile ca testele PCR. În Germania, institutul de supraveghere epidemiologică Robert Koch susţine, prin urmare, validarea unui test antigen pozitiv printr-un test PCR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici