Germania va înjumătăţi ajutorul federal pentru refugiaţi anul viitor - surse

Germania intenţionează să înjumătăţească de anul viitor ajutorul federal pe care îl alocă statelor pentru acoperirea cheltuielilor de primire şi integrare a refugiaţilor, ca parte a măsurilor de austeritate bugetară, au declarat surse pentru Reuters.

1570 afișări
Imaginea articolului Germania va înjumătăţi ajutorul federal pentru refugiaţi anul viitor - surse

Germania va înjumătăţi ajutorul federal pentru refugiaţi anul viitor - surse

Pe fondul creşterii inflaţiei după ani de cheltuieli generoase, Germania intenţionează să înjumătăţească anul viitor ajutorul federal pe care îl alocă statelor pentru acoperirea cheltuielilor de primire şi integrare a refugiaţilor, ca parte a măsurilor de austeritate bugetară, potrivit unor surse citate de Reuters.

Peste 1 milion de persoane s-au refugiat în Germania după invazia Moscovei în Ucraina, iar susţinerea acestora a avut un impact negativ asupra oraşelor şi municipalităţilor din ţară, iar cele 16 landuri ale ţării au cerut mai multe fonduri federale pentru a acoperi cheltuielile refugiaţilor anul viitor.

Luni, Berlinul a informat statele că va aloca maximum 1,7 miliarde de euro ca sprijin pentru cheltuielile refugiaţilor în 2024, faţă de 3,75 miliarde de euro în acest an, au declarat două surse guvernamentale, care au refuzat să fie numite din cauza confidenţialităţii întâlnirii.

Guvernul federal nu a promis că va egala finanţarea din 2023 în anii următori.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe a declarat că o reuniune a guvernului federal şi a guvernelor statelor, care a avut loc luni, pe marginea acestor probleme, nu a avut niciun rezultat înainte de o consultare planificată cu cancelarul, în luna noiembrie.

„În esenţă, statele sunt responsabile pentru cazarea şi îngrijirea refugiaţilor. Guvernul federal este conştient de dimensiunea naţională”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Guvernul va elimina şi contribuţia sa la costurile de îngrijire şi integrare a refugiaţilor ucraineni, au adăugat sursele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici