Germania va organiza alegeri parlamentare în septembrie 2021

  • Germania va organiza alegeri parlamentare în septembrie 2021
  • Preşedintele Germaniei a decis organizarea scrutinului legislativ federal pe 26 septembrie 2021
  • Cancelarul Angela Merkel nu va participa la scrutinul parlamentar din 2021
388 afișări
Imaginea articolului Germania va organiza alegeri parlamentare în septembrie 2021

Germania va organiza alegeri parlamentare în septembrie 2021

Germania va organiza următorul scrutin parlamentar pe 26 septembrie 2021, a anunţat miercuri Preşedinţia de la Berlin, conform cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Guvernul de la Berlin a stabilit la sfârşitul lunii noiembrie data de 26 septembrie 2021 pentru desfăşurarea viitorului scrutin parlamentar, iar propunerea a fost aprobată miercuri de preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Germania a organizat ultimul scrutin parlamentar federal pe 24 septembrie 2017, iar mandatul actualei legislaturi a Germaniei a început în octombrie 2017, având durata de patru ani.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va mai participa la scrutinul legislativ din 2021.

Uniunea Creştin-Democrată, partidul cancelarului Angela Merkel, urmează să desemneze viitorul lider al formaţiunii în cadrul congresului care va avea loc cel târziu la începutul anului 2021. Noul preşedinte al formaţiunii politice va fi candidatul pentru postul de cancelar al Germaniei. Până în prezent, în cursa pentru conducerea CDU s-au înscris Armin Laschet, premierul landului North Rhine-Westphalia, Friedrich Merz, unul dintre rivalii Angelei Merkel, şi Norbert Röttgen, expert în politică externă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici