Germania va plăti peste 500 de milioane de euro pentru victimele Holocaustului afectate de pandemia de coronavirus

  • Germania a fost de acord să plătească peste o jumătate de miliard de euro pentru a ajuta supravieţuitorii Holocaustului care se luptă cu poverile pandemiei de coronavirus, a declarat miercuri organizaţia care negociază despăgubiri cu guvernul german.
  • Plăţile vor fi direcţionate către aproximativ 240.000 de supravieţuitori din întreaga lume, în principal în Israel, America de Nord, fosta Uniune Sovietică şi Europa de Vest, în următorii doi ani, potrivit organizaţiei cu sediul la New York.
1110 afișări
Imaginea articolului Germania va plăti peste 500 de milioane de euro pentru victimele Holocaustului afectate de pandemia de coronavirus

Germania va plăti peste 500 de milioane de euro pentru victimele Holocaustului afectate de pandemia de coronavirus

Supravieţuitorii Holocaustului sunt toţi vârstnici şi, deoarece mulţi au fost lipsiţi de o alimentaţie adecvată când erau tineri astăzi, suferă de numeroase probleme medicale. În plus, mulţi trăiesc vieţi izolate şi-au pierdut întreaga familie şi au, de asemenea, probleme psihologice din cauza persecuţiei lor sub regimul nazist, realtează AP.

Mulţi sunt la limita sărăciei, iar costurile suplimentare ale măştilor şi altor echipamente de protecţie, al produselor alimentare şi ale altor cheltuieli legate de pandemie au fost zdrobitoare pentru mulţi, a spus Schneider.

Noile fonduri se adresează evreilor care nu primesc deja pensii din Germania, în primul rând persoanelor care au fugit de nazişti şi au ajuns în Rusia şi în alte părţi în timpul războiului.

Schneider a spus că aproximativ 50% dintre supravieţuitorii Holocaustului din SUA locuiesc în Brooklyn şi au fost deosebit de afectaţi când New Yorkul a fost centrul focarului american, dar acum cifrele arată mai rău în Israel şi în alte locuri.

„Este o calamitate continuă”, a spus el.

Fiecare dintre aceşti supravieţuitori va primi două plăţi de 1.200 de euro în următorii doi ani, printr-un angajament global de aproximativ 564 de milioane de euro.

Ca urmare a negocierilor începând cu 1952, guvernul german a plătit mai mult de 80 de miliarde de dolari în despăgubiri pentru Holocaust.

O parte din negocierile anuale ale Conferinţei privind revendicările includ, de asemenea, colaborarea cu Germania pentru a extinde numărul de persoane eligibile pentru despăgubiri.

Anul acesta, guvernul german a fost de acord să recunoască 27 de „ghetouri” din Bulgaria şi România, permiţând supravieţuitorilor aflaţi în acele locuri să primească plăţi compensatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici