Germania va restabili controalele la frontieră pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus

  • Germania urmează să-şi închidă graniţele cu Republica Cehă şi regiunea Tirolului din Austria - ambele zone cu rate ridicate de infecţie cu noile variante contagioase COVID-19.
  • Horst Seehofer a declarat ziarului Süddeutsche Zeitung că măsura va intra în vigoare duminică seara, cu unele excepţii care sunt în prezent în discuţie.
  • Tirolul şi regiunile cehe care se învecinează cu Germania vor fi clasificate pe lista teritoriilor extrem de afectate de mutaţii virale, a spus Seehofer.
4676 afișări
Imaginea articolului Germania va restabili controalele la frontieră pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus

Germania va restabili controalele la frontieră pentru a limita răspândirea noilor tulpine de coronavirus

Călătorii care vin din anumite zone din Austria sau Cehia vor trebui să prezinte dovada unui test de coronavirus negativ pentru a intra în Germania, o cerinţă care va reprezenta un obstacol pentru mii de lucrători transfrontalieri, relatează Euronews.

Ministerul de interne a declarat pe Twitter că vor fi instituite puncte de control.

Guvernul ceh a anunţat joi că izolează trei regiuni, inclusiv două care se învecinează cu Germania, din cauza incidenţei mari a variantei britanice a coronavirusului.

Locuitorii nu au voie să părăsească aceste zone şi nimeni nu poate intra, cu câteva excepţii, a declarat guvernul de la Praga.

Cancelarul german Angela Merkel şi cei 16 guvernatori ai ţării au decis miercuri să prelungească, în mare, măsurile de carantină din ţară până pe 7 martie, pe fondul îngrijorării că noile variante de virus ar putea inversa scăderea înregistrată la noile cazuri confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici