Germanii s-au plâns de muncă grea, după ce au fost nevoiţi să culeagă sparanghelul, într-o localitate unde românii nu au putut ajunge: „Mă dor toate oasele”

  • Fermierii germani dintr-o localitate din landul Baden-Wurttemberg se confruntă cu lipsa muncitorilor care să culeagă sparanghelul.
  • Muncitorii români nu au mai ajuns aici din cauza crizei provocate de coronavirus.
  • Pentru ca recolta să nu fie pierdută, fermierii au apelat la localnici, ca să-i înlocuiască pe români
7071 afișări
Imaginea articolului Germanii s-au plâns de muncă grea, după ce au fost nevoiţi să culeagă sparanghelul, într-o localitate unde românii nu au putut ajunge: „Mă dor toate oasele”

Germanii s-au plâns de muncă grea, după ce au fost nevoiţi să culeagă sparanghelul, într-o localitate unde românii nu au putut ajunge: „Mă dor toate oasele”

Muncitorii sezonieri din România urmau să ajungă în Albertushof săptămâna trecută pentru a culege sparanghelul. Zborul lor a fost însă amânat de mai multe ori din cauza crizei provocate de coronavirus, potrivit Rhein Neckar Zeitung.

Fermierii germani au trebuit astfel să „regândească” strategia pentru a nu pierde recolta. Ei le-au „închiriat” localnicilor rânduri de sparanghel pe care aceştia trebuie să-l culeagă. Localnicii interesaţi trec mai întâi printr-o instruire scurtă.

Oricine închiriază un rând poate lua ulterior cât sparanghel reuşeşte să culeagă.

Germanii s-a plâns însă că nu este o muncă uşoară. „Este destul de amuzant, însă iniţial m-au durut toate oasele”, a spus Natascha Heinzmann, din localitatea St. Leon-Rot, care menţionează că ultima oară când a cules sparanghel a fost alături de bunicul ei, când era copil.

Situaţia este similară şi în cazul Annei Frey, tot din St. Leon. „Supele şi salatele se pot prepara cu sparanghel”, a spus ea.

Amândoua femeile pleacă acasă cu aproximativ 3 kilograme de sparanghel pe zi, după ce fac cu rândul la cules, cu familiile lor.

Lars Kruger, proprietarul fermei Straussenhof Nauert din Walldorf, spune că este mulţumit de ajutorul primit de la localnici, însă a mărturisit că aceştia nu au antrenamentul muncitorilor din Europa de Est, care lucrează pentru el de 20 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici