Gheţarii din Alpi se topesc prea repede, având cele mai mari pierderi din ultimii 60 de ani

Gheţarii din Munţii Alpi se topesc mai repede decât s-a estimat, pe măsură ce valurile de căldură lovesc Europa, potrivit BBC.

293 afișări
Imaginea articolului Gheţarii din Alpi se topesc prea repede, având cele mai mari pierderi din ultimii 60 de ani

Gheţarii din Alpi se topesc prea repede, având cele mai mari pierderi din ultimii 60 de ani

Gheţarii care se topesc în Alpi sunt pe cale să înregistreze cele mai mari pierderi de masă din ultimii 60 de ani, potrivit datelor consultate de Reuters.

În zonă au avut loc două valuri de căldură la începutul verii. De asemenea, iarna trecută a căzut puţină zăpadă în munţi.

Zermatt, un sat de munte elveţian care, de obicei, înregistrează în iulie temperaturi de 20 de grade Celsius, a avut recent maxime de 30 de grade Celsius.

În iulie, un gheţar de pe vârful Marmolada s-a prăbuşit din cauza temperaturilor crescute. Cu înălţimea de 3.300 de metri, este cel mai înalt vârf din Munţii Dolomiţi, un masiv ce face parte din estul Alpilor italieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gheţari,
topire,
alpi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici