Ginerele lui Osama ben Laden, pus sub acuzare în SUA pentru complicitate cu teroristul Richard Reid

Parchetul federal din statul american New York l-a inculpat pe ginerele fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden de complicitate cu Richard Reid, britanicul care a încercat să arunce în aer o cursă aeriană între Paris şi Miami în 2001.

108 afișări
Imaginea articolului Ginerele lui Osama ben Laden, pus sub acuzare în SUA pentru complicitate cu teroristul Richard Reid

Ginerele lui Osama ben Laden, pus sub acuzare în SUA pentru complicitate cu teroristul Richard Reid (Arhiva Mediafax Foto / AFP)

După atentatele din 11 septembrie 2001, Suleyman Abu Ghaith, în vârstă de 48 de ani, a lansat o serie de ameninţări în numele reţelei teroriste Al-Qaida, avertizând că "furtuna nu se va opri".

Abu Ghaith era deja inculpat pentru "complot vizând uciderea unor cetăţeni americani". Procesul său va începe în februarie 2014.

Însă procurorii federali au adăugat şi acuzaţia de conspiraţie pentru furnizarea de sprijin material teroriştilor, o referire la presupusa colaborare cu Richard Reid, un britanic care a încercat să arunce în aer un avion care zbura pe ruta Paris-Miami, în 2001, cu un dispozitiv exploziv ascuns într-un pantof.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici