GOOGLE cinsteşte Paştele, Ramadanul şi Pesah. Sărbători în FAMILIE

Ce rezultate vor primi pe Google dacă utilizatorii vor da căutare cu următorii termeni: "Easter", "Ramadan", "Pesah"

383 afișări
Imaginea articolului GOOGLE cinsteşte Paştele, Ramadanul şi Pesah. Sărbători în FAMILIE

Dacă utilizatorii vor da căutare Easter, vor găsi o imagine cu o familie creştină, unde un băiat îşi ajută părinţii să vopsească ouă de Paşte, iar fratele său mai mic se ospătează cu o pască delicioasă în timp ce câinele adulmecă. 

Dacă utilizatorii vor da căutare Ramadan, vor găsi o familie musulmană luând masa cu preparate tradiţionale specifice Orientului Mijlociu.

Utilizatorii vor putea juca şi un joculeţ în care trebuie să caute semiluna pe cer. 

Musulmanii mănâncă în timpul Ramadanului după apusul şi înainte de răsăritul soarelui, când se abţin de la orice fel de hrană şi băutură. Mâncarea are un rol ritualic, pentru că reprezintă bucuria şi recunoştinţa pentru darurile lui Allah. În primele două seri de Ramadan, musulmanii ţin o cină festivă numită iftar, în care încep masa cu curmale şi  pahare cu apă, urmate de supă de linte şi diverse aperitive, cum ar fi salate de legume, paste de vinete sau năut, aluaturi umplute cu carne sau brânză. Apoi, urmează felurile principale, care pot varia în funcţie de regiune şi tradiţie, dar care includ de obicei carne de oaie, vită sau pui, orez, legume şi sosuri aromate. 

La desert, musulmanii se bucură de prăjituri dulci şi siropoase, cum ar fi baklava sau basbousa, sau de fructe proaspete. De asemenea, beau ceai sau cafea cu lapte şi condimente.  În ceea ce priveşte îmbrăcămintea, musulmanii nu au o ţinută specifică pentru Ramadan, dar trebuie să respecte regulile generale ale modestiei şi decenţei. Femeile trebuie să acopere tot corpul, cu excepţia feţei, mâinilor şi picioarelor. De asemenea, femeile trebuie să poarte un văl care să le acopere părul atunci când se află în prezenţa bărbaţilor şi rudelor care nu le sunt apropiate. Musulmanii pot purta haine colorate sau brodate, dar nu extravagante sau provocatoare.

Iar dacă utilizatorii vor da căutare Pesah,  vor fi întâmpinaţi cu o imagine cu o familie evreiască, unde bunica citeşte din Hagada, texte cu rugăciuni, iar bunicul, tatăl şi fiul poartă Kippah pe cap. Familia mănâncă matza -pâine nedospită, friptură de miel, ouă, kitniot - porumb, fasole, mazăre,  legume, fructe şi ulei de măsline, iar pe masă se mai află cupe cu vin sau must. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici