Grănicerii asigură cetăţenii români că pot intra în R.Moldova fără vize

Serviciul de Grăcineri din Republica Moldova va respecta noul decret prezidenţial de eliminare a vizelor pentru cetăţenii români, imediat ce acesta va intra în vigoare, vineri, după publicarea în Monitorul Oficial, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

52 afișări
Imaginea articolului Grănicerii asigură cetăţenii români că pot intra în R.Moldova fără vize

Grănicerii asigură cetăţenii români că pot intra în R.Moldova fără vize (Imagine: Mediafax Foto)

Decretul privind ridicarea regimului de vize pentru cetăţenii români, semnat de preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a intrat în vigoare după ce a fost publicat în Monitorul Oficial vineri.

Vineri dimineaţa, Serviciul Grăniceri, nu dispunea de o cifră exactă a persoanelor din România care au trecut graniţa. Mariana Arlet, din cadrul biroului de informare al Serviciului Grăniceri, a declarat că din momentul intrării în vigoare a decretului, grănicerii vor respecta legea.

Potrivit Ministerului român de Externe, Bucureştiul salută decizia autorităţilor moldoveneşti.

"Anunţul reprezintă începutul revenirii la normalitate şi la principiile de bună vecinătate, în concordanţă cu normele şi spiritul european. Acest gest reprezintă în acelaşi timp un semnal privind interesul administraţiei de la Chişinău de a debloca dialogul cu Uniunea Europeană privind noul acord-cadru de cooperare UE-Republica Moldova", potrivit unui comunicat oficial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici