Grav accident rutier în Coreea de Nord. Cel puţin 36 de morţi, după ce un autocar cu turişti chinezi ar fi căzut de pe un pod

Cel puţin 32 de turişti chinezi şi patru nord-coreeni au decedat în urma unui accident rutier care a avut loc în Coreea de Nord, a anunţat Ministerul de Externe de la Beijing, precizând că alţi doi cetăţeni au fost grav răniţi şi sunt în stare critică.

1501 afișări
Imaginea articolului Grav accident rutier în Coreea de Nord. Cel puţin 36 de morţi, după ce un autocar cu turişti chinezi ar fi căzut de pe un pod

Grav accident rutier în Coreea de Nord. 30 de morţi, după ce un autocar cu turişti chinezi ar fi căzut de pe un pod, anunţa televiziunea de stat din China, pe Twitter. Mesajul, şters ulterior

Ministerul Sănătăţii de la Beijing a transmis că va trimite în Coreea de Nord o echipă de medici, echipamente şi medicamente pentru a ajuta la tratarea supravieţuitorilor.

Un autocar cu turişti chinezi a fost implicat într-un grav accident rutier în Coreea de Nord, în urma căruia s-au înregistrat mai multe victime, potrivit presei şi autorităţilor din China, fără să ofere mai multe detalii, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Într-un mesaj postat luni dimineaţa pe Twitter, televiziunea de stat din China informa că autocarul ar fi căzut de pe un pod, în urma incidentului decedând 30 de persoane. Mesajul a fost însă şters ulterior. Presa chineză a difuzat imagini de la locul incidentului, cu un autocar răsturnat. Cel puţin o persoană a fost spitalizată, a mai informat iniţial televiziunea de stat chineză.

Coreea de Nord este o destinaţie turistică populară pentru chinezi, în special pentru locuitorii din nord-estul Chinei.

Potrivit celor mai recente date, Coreea de Nord a fost vizitată de 237.000 de turişti chinezi în anul 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici