Grecia va limita numărul zilnic de vizitatori la Acropole. De când va intra în vigoare noul regulament

Vizitele la Acropole din Atena, cel mai popular sit arheologic din Grecia, vor fi limitate începând de luna viitoare la maximum 20.000 de vizitatori pe zi şi vor fi supuse unor limite de intrare variabile pe oră, a anunţat miercuri guvernul elen.

294 afișări
Imaginea articolului Grecia va limita numărul zilnic de vizitatori la Acropole. De când va intra în vigoare noul regulament

Grecia va limita numărul zilnic de vizitatori la Acropole. De când va intra în vigoare noul regulament

Ministrul Culturii, Lina Mendoni, a declarat că aceste controale sunt necesare pentru a preveni blocajele şi supraaglomerarea la situl din patrimoniul mondial UNESCO.
 
Până la 23.000 de persoane pe zi s-au înghesuit în complexul de monumente, în special grupuri mari care vizitau înainte de prânz.
 
"Este un număr uriaş", a declarat Mendoni într-un interviu acordat reţelei de radio Real FM. "Evident, turismul este de dorit pentru ţară, pentru noi toţi. Dar trebuie să ne gândim la o modalitate prin care turismul excesiv să nu dăuneze monumentului".
 
Noile limite de intrare vor fi puse în aplicare în regim de probă începând cu 4 septembrie, urmând să intre în vigoare permanent de la 1 aprilie 2024, a precizat ministrul.
 
Nu va exista nicio limită privind durata vizitelor, deşi Mendoni a declarat că persoanele care vin cu tururi organizate sau de pe vasele de croazieră, care reprezintă aproximativ 50% din numărul zilnic de vizitatori, petrec în medie 45 de minute în sit, relatează Washington Times.
 
Un număr diferit de vizitatori va fi permis din oră în oră în timpul orelor de deschidere a sitului, între orele 8.00 şi 20.00. Jumătate din traficul pietonal al Acropolei soseşte în prezent între orele 08:00 şi 12:00, a precizat Mendoni.
 
În cadrul noului sistem, 3.000 de persoane vor avea acces între orele 08 şi 09 dimineaţa, 2.000 în următoarea oră, iar numărul va varia în restul zilei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici