Grecii compară Guvernul german cu naziştii: Afişe cu Angela Merkel în uniformă SS, pe străzile din Grecia - FOTO

Deşi în urma ultimului summit UE, Grecia a obţinut tăierea cu 50% a datoriei externe, locuitorii statului elen sunt nemulţumiţi de condiţiile dificile ale aranjamentului şi compară Guvernul german cu naziştii care au ocupat ţara în Cel de-Al Doilea Război Mondial.

585 afișări
Imaginea articolului Grecii compară Guvernul german cu naziştii: Afişe cu Angela Merkel în uniformă SS, pe străzile din Grecia - FOTO

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Un poster amplasat pe stradă o arată pe Angela Merkel drept un ofiţer SS.

Angela Merkel poartă o uniformă SS, având zvastica pe braţ şi simbolul Uniunii Europene în jurul acesteia, informează Daily Mail. Mesajul transmis de nemulţumiţi este "Neruşinare publică".

VEZI FOTO

Grecii consideră că aranjamentul propus de Angela Merkel în schimbul tăierii cu 50% a datoriei statului elen va duce la o continuare a nivelului lor scăzut de trai.

Partidele de opoziţie din Grecia au criticat înţelegerea dintre guvernul elen şi liderii europeni, conservatorii declarând că ţara lor se pregăteşte "pentru alţi 9 ani de colaps şi sărăcie".

Nici reprezentanţii partidului de guvernământ nu au scăpat de furia grecilor, care i-au înfăţişat şi pe ei salutând în stil nazist. De asemenea, situaţia de acum a Greciei a fost comparată cu cea din al Doilea Război Mondial, când elenii au fost cuceriţi de Puterile Axei. Iniţial ea a fost atacată de Italia fascistă, condusă de Benito Mussolini, în 1940, dar a fost cucerită după intervenţia lui Adolf Hitler, în 1941, capitulând pe 23 aprilie, la două săptămâni după ce Germania a atacat Grecia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici