Greta Thunberg, atacată dur de preşedintele Braziliei. Cum a insultat-o Jair Bolsonaro, după ce nu şi-a putut aminti numele activistei

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a jignit-o pe activista Greta Thunberg, după ce adolescenta a criticat creşterea violenţei împotriva comunităţii indigene din pădurile amazoniene, scrie The Guardian.

2573 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg, atacată dur de preşedintele Braziliei. Cum a insultat-o Jair Bolsonaro, după ce nu şi-a putut aminti numele activistei

Greta Thunberg, atacată dur de preşedintele Braziliei. Greta Thunberg labelled a 'brat' by Brazil's far-right leader Jair Bolsonaro

„Oamenii indigeni sunt pur şi simplu ucişi fără milă în timp ce încearcă să protejeze pădurile în faţa defrişărilor ilegale. Acest lucru se întâmplă în continuu”, a scris Thunberg pe Twitter. De asemenea, adolescenta a publicat şi imagini care arată urmările unui atac armat, în urma căruia doi lideri ai comunităţii amazonieni au murit.

„Este ruşinos faptul că lumea tace în faţa acestor conflicte”, a mai adăugat activista în vârstă de 16 ani, potrivit The Guardian.

Bolsonaro, care a fost acuzat de activişti că permite violenţe împotriva liderilor indigeni şi distrugerea pădurilor amazoniene, a reacţionat marţi. 

„Greta a psus că indigenii mor pentru că protejează Amazonul”, a declarat zâmbind Bolsonaro, pentru jurnaliştii aflaţi la Palatul Prezidenţial din capitala Braziliei. 

„Este uimitor câtă atenţie primeşte de la presă această răzgâiată”, a continuat Bolsonaro, folosind termenul portughez „pirralha” care s-ar mai putea traduce prin „parazit” sau „puşlama”. 

Iniţial, preşedintele brazilian nu şi-a putut aminti numele activistei, referindu-se la ea drept „acea fată”. 

Totuşi, Thunberg a primit insulta preşedintelui ca pe o medalie de onoare, schimbându-şi temporar biografia pe contul oficial de Twitter şi adăugând insulta în descriere.

Greta Thunberg nu este singura care pune la îndoială măsurile lui Jair Bolsonaro, acestea provocând distrugerea pădurilor tropicale şi intensificând atacurile asupra comunităţii indigene încă din primul său an la şefia statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici