Greva actorilor de la Hollywood se prelungeşte

Discuţiile dintre sindicatul actorilor de la Hollywood şi studiourile de film şi televiziune (AMPTP) au fost suspendate temporar, după ce părţile nu au reuşit să ajungă la un acord.

303 afișări
Imaginea articolului Greva actorilor de la Hollywood se prelungeşte

Greva actorilor de la Hollywood se prelungeşte

Într-o declaraţie emisă miercuri seara, Asociaţia producătorilor de film şi televiziune (AMPTP) a acuzat actorii că au făcut cereri excesive, inclusiv pentru o parte din veniturile obţinute din spectacolele de succes difuzate în streaming, notează AFP.

Şefii unor studiouri precum Disney şi Netflix se întâlneau periodic, începând de săptămâna trecută, cu negociatorii Sindicatului actorilor (SAG-AFTRA), ai cărui membri au părăsit platourile de filmare şi televiziune în luna iulie.

Dar, într-o declaraţie emisă miercuri târziu, Asociaţia producătorilor de film şi televiziune (AMPTP) a declarat că discuţiile s-au oprit şi vor fi suspendate temporar.

"După conversaţii semnificative, este clar că diferenţa dintre AMPTP şi SAG-AFTRA este prea mare, iar negocierile nu ne mai duc într-o direcţie productivă", a declarat AMPTP.

Luna trecută, AMPTP a ajuns la un acord cu scenariştii de la Hollywood, punând capăt grevei îndelungate, astfel că a crescut optimismul că în curând s-ar putea ajunge la un acord şi cu actorii.

Chiar dacă scenariştii s-au întors acum la lucru, majoritatea producţiilor cinematografice şi de televiziune nu pot fi reluate până când nu sunt rezolvate revendicările SAG-AFTRA, ceea ce costă industria de divertisment şi pe lucrătorii săi milioane de dolari în fiecare zi.

În declaraţia de miercuri, AMPTP a acuzat actorii că au făcut cereri excesive, inclusiv pentru o parte din veniturile obţinute din spectacolele de succes difuzate în streaming, care, "doar una singură, ar costa mai mult de 800 de milioane de dolari pe an".

Studiourile au descris acest lucru ca fiind o "povară economică nesustenabilă".

De asemenea, au acuzat SAG-AFTRA că a respins creşterile salariale paralele care au fost acceptate de sindicatele scenariştilor şi regizorilor la începutul acestui an.

"Sperăm că SAG-AFTRA se va răzgândi şi va reveni la negocieri productive în curând", au declarat studiourile.

SAG-AFTRA nu a făcut comentarii până acum.

La fel ca scenariştii, actorii au cerut îmbunătăţirea salariilor, o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte profiturile obţinute din emisiunile de succes difuzate în streaming şi protecţii împotriva utilizării tehnologiilor de inteligenţă artificială (AI).

Actorii se tem că inteligenţa artificială ar putea fi folosită pentru a le clona vocile şi înfăţişările şi a le reutiliza în permanenţă fără compensaţii sau consimţământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici