Greva foamei în Bulgaria, în semn de protest împotriva Guvernului

  • Bulgarii fac greva foamei în semn de protest împotriva Guvernului
  • Manifestanţii protestează de două luni şi iniţial au blocat străzile
  • Ei afirmă că în loc să distrugă lucrurile din jurul lor, se sacrifică pe ei
621 afișări
Imaginea articolului Greva foamei în Bulgaria, în semn de protest împotriva Guvernului

Greva foamei în semn de protest împotriva Guvernului din Bulgaria

Bulgarii care protestează împotriva Guvernului au ajuns să facă greva foamei, relatează Euro News.

Este a doua lună de proteste anti Guvern în Bulgaria, iar manifestanţii au găsit o nouă modalitate prin care să se facă ascultaţi: greva foamei.

Dacă iniţial au recurs la blocarea străzilor din Sofia şi nu numai, de data aceasta merg ceva mai departe.

„Este mai mult o formă individuală de protest”, relatează Silvia Sirakova-Gvozden, jurnalist militar şi una dintre liderii protestatarilor.

„Ştim deja că protestatarii din alte ţări, din Serbia sau Grecia, distrug tot în calea lor atunci când protestează. Noi nu facem asta, noi ne sacrificăm pe noi şi ne asumăm toată responsabilitatea morală pentru a ne atinge scopul”, a adăugat Silvia Sirakova.

Nikolay Gatsev, avocat şi fost membru al parlamentului, a declarat că a mai făcut greva foamei înainte, pentru 60 de zile, pentru că a fost nedreptăţit social.

„Acum sunt gata să merg cât de departe merg şi prietenii mei pentru că fac parte din colectiv. Suntem 100.000, 200.000, puternici şi nu vrem să fim conduşi de Guvernul acesta, de parlamentul acesta sau de acest procuror şef”, a declarat Gatsev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici