Grevă parţială de 24 de ore în aeroporturile din Rio de Janeiro

Confederaţia sindicală a personalului de la sol din cele trei aeroporturi de la Rio de Janeiro, în estul Braziliei, a anunţat, miercuri, lansarea unei greve de 24 de ore, începând de la miezul nopţii, care va viza 20% din angajaţi.

84 afișări
Imaginea articolului Grevă parţială de 24 de ore în aeroporturile din Rio de Janeiro

Grevă parţială de 24 de ore în aeroporturile din Rio de Janeiro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Revendicând creşteri salariale şi ameliorarea condiţiilor de muncă a membrilor săi, confederaţia sindicală Simarj a decis să organizeze o acţiune de grevă în momentul în care mii de turişti sosesc în Brazilia cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal 2014, care începe joi, cu meciul Brazilia-Croaţia.

"După nouă luni de negocieri intense (...) şi din cauza intransigenţei organizaţiilor patronale, sindicatul personalului de la sol din oraşul Rio de Janeiro confirmă o grevă la 12.06.2014 începând de la miezul nopţii în aeroporturile Santos Dumont (destinat curselor interne), Antonio Carlos Jobim (sau Galeao, internaţional) şi Jarcarepagua (destinat zborurilor private)", anunţă Simarj, pe site-ul său.

Serviciul de presă al sindicatului a precizat totuşi că 80% din angajaţii la sol vor lucra joi, potrivit site-ului G1 de Globo.

Agenţia Naţională a Aviaţiei Civile (ANAC) a anunţat, într-un comunicat transmis către AFP, "că urmăreşte situaţia şi eventualele consecinţe asupra operaţiunilor".

"Companiile aeriene au elaborat din timp planuri de urgenţă pentru perioada desfăşurării Campionatului Mondial", între 12 iunie şi 13 iulie, mai subliniază ANAC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici