Grigori Iavlinski, adeversarul lui Putin la preşedinţie, a criticat războiul şi cerut o încetare a focului în Ucraina / De ce este lăsat să vorbescă? ISW: Este o strategie a Kremlinului

Grigori Iavlinski, liderul partidului rus de opoziţie, a pledat pentru o încetare a focului în Ucraina ca parte a candidaturii sale la preşedinţie împotriva lui Vladimir Putin, potrivit Institute for the Study of War (ISW).

1084 afișări
Imaginea articolului Grigori Iavlinski, adeversarul lui Putin la preşedinţie, a criticat războiul şi cerut o încetare a focului în Ucraina / De ce este lăsat să vorbescă? ISW: Este o strategie a Kremlinului

Grigori Iavlinski, adeversarul lui Putin la preşedinţie, a criticat războiul şi cerut o încetare a focului în Ucraina / De ce este lăsat să vorbescă? ISW: Este o strategie a Kremlinului

Într-un interviu acordat postului de televiziune de stat rus RBK, el a declarat că este în interesul ţării să semneze un acord de încetare a focului. Şi şi-a exprimat îndoiala cu privire la sondajele care spun că ruşii susţin războiul.

Iavlinski crede probabil că aceste poziţii anti-război şi apelul la încetarea focului reprezintă cea mai directă modalitate de a se opune lui Putin şi de a obţine sprijin din partea publicului, spune ISW.

Cu toate acestea, o sursă din interiorul Rusiei a afirmat că lui Iavlinski i s-a permis să critice guvernul rus pentru a promova "faţada" de democraţie şi legitimitate electorală a Kremlinului, afirmă ISW.

Sursa a afirmat că administraţia prezidenţială nu se opune criticilor "moderate" la adresa războiului Rusiei din Ucraina, deoarece acest lucru poate demonstra că există un "pluralism de opinii" în alegerile prezidenţiale ruseşti.

În general, lui Iavlinski nu i se va permite să obţină mai mult de 1,5% din voturi la alegeri, a declarat sursa citată de ISW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici