Grindină de mărimea unei mingi de tenis în Italia. Peste 100 de persoane au fost rănite

Cel puţin 110 persoane au fost rănite după ce, în noaptea de miercuri spre joi, o regiune din nordul Italiei a fost lovită de grindină de mărimea unei mingi de tenis.

791 afișări
Imaginea articolului Grindină de mărimea unei mingi de tenis în Italia. Peste 100 de persoane au fost rănite

Sursa foto: Twitter

În urma unei furtuni violente, a plouat cu grindină cu diametrul de până la 10 cm pe străzile din Veneto, potrivit preşedintelui regional Luca Zaia.
 
Serviciile de urgenţă au răspuns la peste 500 de apeluri de ajutor din cauza pagubelor materiale şi a vătămărilor corporale, a declarat protecţia civilă regională din Veneto.
 
Muncitorii au îndepărtat sticla de la ferestrele sparte şi au tăiat copaci şi alte plante care au fost grav avariate de furtună.
 
”După ce a afectat regiunile noastre muntoase, valul de vreme rea a lovit acum şi câmpiile, provocând rănirea unor persoane", a declarat Zaia, adăugând că cele mai multe răni au fost cauzate de geamuri sparte şi de alunecări pe grindină, relatează CNN.
 
Un bărbat în vârstă de 53 de ani care se plimba pe bicicletă a avut parte de un sfârşit tragic în timpul furtunii, când soţia sa, care îl urmărea cu maşina, a trecut peste el, a relatat Sky24.
 
Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an. Italia, Spania şi Grecia s-au confruntat zile întregi cu o căldură neîncetată. Marţi, capitala italiană Roma a atins un nou record de temperatură, de 41 de grade Celsius.
 
Societatea Meteorologică Italiană a numit ultimul val de căldură Cerberus, după numele monstrului cu trei capete care apare în Infernul lui Dante ca paznic la porţile iadului. 
 
În luna mai, unele părţi din regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei au fost afectate de inundaţii mortale "o dată la un secol", peste 20 de râuri din regiune ieşind din matcă şi provocând un val de alunecări de teren.
 
Pe măsură ce criza climatică provocată de om se accelerează, oamenii de ştiinţă sunt de părere că fenomenele meteorologice extreme vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai intense.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici