Groapă comună descoperită într-o tabără de traficanţi de persoane în Thailanda

O groapă comună cu 30 de cadavre a fost descoperită în sudul Thailandei, într-o tabără aparţinând unei reţele de traficanţi de persoane, au declarat oficiali sâmbătă, relatează DPA în pagina electronică.

520 afișări
Imaginea articolului Groapă comună descoperită într-o tabără de traficanţi de persoane în Thailanda

Groapă comună descoperită într-o tabără de traficanţi de persoane în Thailanda (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

În aceste morminte, descoperite în provincia Songkhla, s-ar putea afla cadavre ale unor refugiaţi de etnie rohingya din Myanmar, au declarat oficiali din cadrul poliţiei.

Potrivit poliţiei, groapa comună se află într-o tabără a unor traficanţi de persoane, suspectaţi că au trecut peste 300 de membri din acestui grup etnic musulman minoritar peste frontieră, în Malaysia.

Organizaţia nonguvernamentală (ONG) pentru drepturile omului Human Rights Watch (HRW) a îndemnat la efectuarea unei anchete independente.

"Descoperirea unei gropi comune într-o tabără de traficanţi (de persoane) nu reprezintă o surpriză", a declarat Brad Adams, directorul HRW pentru Asia.

"Implicarea unor oficiali thailandezi în reţele de trafic (de persoane) implică necesitatea unei anchete independente cu implicarea ONU", a subliniat el.

Rohingya sunt un grup minoritar etnic musulman din vestul Myanmarului, persecutat de către autorităţi şi majoritatea budistă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici