Grup de luptători ucraineni, depistat pe teritoriul Rusiei

Autorităţile ruse au raportat, luni, prezenţa unui grup ucrainean care ar încerca să comită acte de sabotaj în regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, informează cotidianul Le Monde şi site-ul Tagesschau.de.

710 afișări
Imaginea articolului Grup de luptători ucraineni, depistat pe teritoriul Rusiei

Grup de luptători ucraineni, depistat pe teritoriul Rusiei

Autorităţile ruse au raportat, luni, prezenţa unui grup ucrainean care ar încerca să comită acte de sabotaj în regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, informează cotidianul Le Monde şi site-ul Tagesschau.de.

"Un grup de recunoaştere şi sabotaj al forţelor ucrainene a intrat în districtul Graivoronski. Forţele militare ruse, în colaborare cu serviciile de frontieră, cu Garda Naţională rusă şi cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) iau măsurile necesare pentru eliminarea inamicului", a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod.

Luni dimineaţă, au fost raportate presupuse atacuri ucrainene asupra unor poziţii ruse din regiunea Belgorod. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Kremlinul a anunţat că preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre incursiunea de pe teritoriul Rusiei. "Ministerul Apărării, Serviciul Federal de Securitate şi Gărzile de Frontieră l-au informat pe preşedinte; sunt în curs operaţiuni de eliminare a grupului de sabotaj", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, subliniind că incursiunea are rolul "deturnării atenţiei de la situaţia din Bahmut", oraş ucrainean ocupat în cea mai mare parte de trupele ruse.

Ucraina susţine că atacurile din Belgorod sunt comise de un grup insurgent rus

Administraţia de la Kiev a transmis, luni după-amiază, că atacurile din regiunea rusă Belgorod sunt opera unui grup paramilitar rus. Andrii Jusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului ucrainean de informaţii militare, a declarat că membrii unui grup paramilitar rus au reuşit să pătrundă în regiunea Belgorod.

Legiunea Corpului Voluntarilor Ruşi (RVK), un grup insurgent format din etnici ruşi fugiţi în Ucraina, a susţinut luni că a reuşit "eliberarea localităţii Kozinca" din regiunea rusă Belgorod. Informaţiile nu pot fi confirmate din alte surse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici