Gruparea Hamas va deţine rachete cu o rază de 40 de kilometri

Gruparea Hamas care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, va dispune în decurs de doi ani de rachete cu o rază de acţiune de 40 de kilometri, capabile să ajungă până în oraşul israelian Beersheva, a declarat joi şeful serviciilor militare de informaţii, generalul Amos Yadlin.

26 afișări
Imaginea articolului Gruparea Hamas va deţine rachete cu o rază de 40 de kilometri

Gruparea Hamas va deţine rachete cu o rază de 40 de kilometri

"Toate localităţile situate pe o rază de 40 de kilometri în jurul Fâşiei Gaza ar putea fi vizate de rachetele Hamas: Ashdod, Kyriat Gat şi chiar Beersheva", a precizat generalul Yadlin, într-un interviu acordat cotidianului Haaretz.

El a apreciat totodată că mişcarea islamistă care a preluat controlul în Fâşia Gaza în iunie 2007, ar putea dispune de astfel de rachete "în decurs de doi ani".

"Hamas dispune deja de câteva sute de rachete cu o rază de acţiune de 20 de kilometri. Dacă această problemă nu va fi rezolvată, şi alte oraşe se vor afla în raza tirurilor Hamas", a adăugat generalul.

Potrivit lui, Hamas pregăteşte poziţii de apărare, în vederea unei operaţiuni terestre în Fâşia Gaza.

Declaraţiile sale intervin după lansarea unei rachete în Fâşia Gaza, vizând un centru comercial din Ashkelon (sudul Israelului), care a provocat rănirea a 14 persoane, dintre care patru grav, potrivit serviciilor israeliene de intervenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici