Gruparea Houthi susţine că va continua atacurile Marea Roşie după loviturile SUA din Yemen

Negociatorul şef al Houthi, Mohammed Abdulsalam, a declarat luni că poziţia grupării insurgente nu s-a schimbat de la atacurile conduse de SUA asupra Houthi şi a avertizat că loviturile asupra navelor care se îndreaptă spre Israel vor continua.

134 afișări
Imaginea articolului Gruparea Houthi susţine că va continua atacurile Marea Roşie după loviturile SUA din Yemen

Gruparea Houthi susţine că va continua atacurile Marea Roşie după loviturile SUA din Yemen

"Atacurile pentru a opri navele israeliene sau cele care se îndreaptă spre porturile din Palestina ocupată vor continua", a declarat Mohammed Abdulsalam pentru Reuters.

Avioane de război, nave şi submarine americane şi britanice au lansat săptămâna trecută zeci de atacuri în Yemen ca represalii la atacurile Houthi asupra transportului din Marea Roşie.

Mohammed Abdulsalam a precizat că gruparea cere în continuare încetarea războiului din Gaza şi livrarea de ajutoare umanitare în nordul şi sudul Fâşiei Gaza.

Pe de altă parte Israelul a negat în mod regulat că ar avea legături cu navele care au fost atacate în Marea Roşie, iar mai multe linii maritime internaţionale au întrerupt livrările sau au trecut la rute mai lungi şi mai costisitoare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici