Gruparea SI a eliberat majoritatea bărbaţilor răpiţi vineri

Extremiştii din cadrul grupării Stat Islamic (SI) au eliberat sâmbătă zeci de persoane care au fost capturate cu o zi înainte în nordul Irakului, potrivit unor oficiali şi localnici.

207 afișări
Imaginea articolului Gruparea SI a eliberat majoritatea bărbaţilor răpiţi vineri

Gruparea SI a eliberat majoritatea bărbaţilor răpiţi vineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui ofiţer al serviciilor de informaţii şi unui oficial local, 162 dintre cele 170 de persoane capturate vineri de islamiştii care căutau vinovaţii de incendierea steagului SI au fost eliberate.

Aceste persoane au fost răpite în satele Al-Shajara şi Gharib, în provincia Kirkuk, unde au fost incendiate două steaguri ale SI.

Potrivit unui bărbat în vârstă de 39 de ani eliberat de SI, ostaticii au fost legaţi şi interogaţi de islamişti. Ei şi-au petrecut noaptea în case în care au fost comasaţi câte cinci sau zece într-o cameră, după care au fost eliberaţi cu excepţia a opt dintre ei.

Un locuitor din Al-Shajara a confirmat revenirea bărbaţilor capturaţi.

Islamiştii au recurs deja la arestări în masă pentru a încerca să zdrobească rezistenţa în zonele din teritoriul irakian asupra cărora au preluat controlul în iunie.

În septembrie, ei au răpit 50 de persoane în provincia Kirkuk după ce locuitorii au ars unul dintre sediile lor şi steagul grupării. Alte 20 de persoane au fost răpite în săptămâna următoare sub pretextul că au format un grup de rezistenţă.

Unele dintre aceste persoane au fost eliberate ulterior.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici