Gruparea SI revendică alte două decapitări în Irak

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat, duminică, decapitarea unui ofiţer de poliţie şi a unui soldat irakieni, asasinate care se adaugă unei liste lungi de atrocităţi comise de jihadişti.

289 afișări
Imaginea articolului Gruparea SI revendică alte două decapitări în Irak

Gruparea SI revendică alte două decapitări în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste decapitări au fost revendicate pe un site de Internet şi un cont de Twitter aparţinând SI.

Fotografiile publicate arată decapitarea cu o macetă a unui bărbat, prezentat ca locotenent-colonel. Legat la ochi, el este aşezat în genunchi în faţa unor bărbaţi înarmaţi.

În alte imagini, se poate vedea un jihadist mascat care decapitează un bărbat în uniformă descris ca fiind un soldat irakian capturat. Textul precizează că un al doilea militar a fost decapitat, dar moartea sa nu este ilustrată.

Autenticitatea acestor fotografii nu a putut fi verificată independent.

SI controlează zone extinse din teritoriul Siriei şi Irakului, ţară în care a lansat o ofensivă vastă în iunie.

Gruparea jihadistă şi-a multiplicat abuzurile - execuţii, răpiri, crucificări - în regiunile aflate sub controlul său. Ea a fost acuzată de epurare etnică şi crime împotriva umanităţii de către ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici