Gruparea Stat Islamic a ars de vii alţi trei ostatici. Cine sunt cei care au avut aceeaşi soartă ca pilotul iordanian

Militanţii grupării Stat Islamic au ars de vii cel puţin trei irakieni, pe care îi acuzau că au informat forţele de securitate despre mişcările jihadiştilor, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

7768 afișări
Imaginea articolului Gruparea Stat Islamic a ars de vii alţi trei ostatici. Cine sunt cei care au avut aceeaşi soartă ca pilotul iordanian

Gruparea Stat Islamic a ars de vii alţi trei ostatici. Cine sunt cei care au avut aceeaşi soartă ca pilotul iordanian

Potrivit unor oficiali şi mai multor martori, militanţii SI au ars de vii trei irakieni în provincia Anbar, situată în vestul Irakului. Victimele, originare dintr-o zonă situată în apropierea oraşului Hit, la 200 de kilometri vest de Bagdad, erau suspectate că informează forţele de securitate irakiene despre mişcările militanţilor.

Organizaţia jihadistă i-a acuzat de asemenea pe cei trei irakieni că încurajau oamenii să se alăture forţelor tribale care luptă împotriva grupării Stat Islamic.

Oficiali din Anbar au precizat într-un comunicat că una dintre victime era un fost ofiţer de poliţie.

Locuitorii din zonă ar fi fost obligaţi să vină şi să privească în timp ce victimele erau mistuite de flăcări.

Aceste execuţii, care au loc la scurt timp după ce SI a difuzat o înregistrare video în care pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh era ars de viu, sunt primele cazuri cunoscute de civili incendiaţi pentru că s-au opus grupării jihadiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici