Grupul G7 condamnă atrocităţile din Ucraina, avertizează Rusia asupra consecinţelor unui atac nuclear

Liderii Grupului naţiunilor puternic industrializate au afirmat, luni, că îl vor trage la răspundere pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru "crimele de război" comise în Ucraina şi au avertizat că utilizarea armelor de distrugere în masă va fi urmată de "consecinţe".

1699 afișări
Imaginea articolului Grupul G7 condamnă atrocităţile din Ucraina, avertizează Rusia asupra consecinţelor unui atac nuclear

"Crimele de război şi celelalte atrocităţi nu pot să rămână nepedepsite. Îl vom trage la răspundere pe preşedintele Putin şi pe alţi responsabili de aceste atacuri în conformitate cu dreptul internaţional", anunţă liderii statelor din G7, în Declaraţia adoptată după summitul prin videoconferinţă de luni.

"Reafirmăm că discursul iresponsabil al Rusiei în domeniul nuclear esre inacceptabil şi că utilizarea armelor chimice, bioogice sau nucleare va declanşa o reacţie plină de consecinţe", avertizează liderii din Grupul G7, potrivit Declaraţiei comune postate pe site-ul Preşedinţiei Franţei şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

De asemenea, Grupul G7 condamnă ferm menţinerea ocupaţiei ruse asupra Centralei nucleare Zaporojie şi militarizarea complexului, cerând Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să creeze o zonă de securitate.

Din Grupul G7 fac parte Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Canada şi Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici