Grupul terorist Stat Islamic a început retragerea din zona oraşului sirian Alep

Grupul terorist Stat Islamic a început să retragă combatanţi şi echipamente militare grele de la periferia oraşului sirian Alep, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

575 afișări
Imaginea articolului Grupul terorist Stat Islamic a început retragerea din zona oraşului sirian Alep

Grupul terorist Stat Islamic a început retragerea din zona oraşului sirian Alep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor oficiali locali, organizaţia teroristă sunnită a început retragerea echipamentelor militare din satele situate la nord-est de Alep, însă retragerea nu este totală.

OSDO precizează că trupele retrase au fost repoziţionate spre est, unde au loc lupte cu miliţii kurde şi cu forţele opoziţiei moderate din Siria.

"Este vorba de retrageri tactice. Nu este o retragere totală", a declarat liderul unui grup al opoziţiei siriene.

"Combatanţii organizaţiei teroriste sunt încă aici, dar au început retrgerea combatanţilor străini, a echipamentelor grele, au schimbat poziţiile", a confirmat o altă sursă.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 200.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici