Grupul terorist Stat Islamic încearcă să fabrice arme chimice şi biologice - Fox News

Grupul terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SI/SIIL) a elaborat un plan care prevede fabricarea de arme chimice şi biologice pentru comiterea de atacuri teroriste împotriva ţărilor occidentale, conform unor documente găsite într-un calculator confiscat în Siria, relatează Fox News.

1035 afișări
Imaginea articolului Grupul terorist Stat Islamic încearcă să fabrice arme chimice şi biologice - Fox News

Grupul terorist Stat Islamic încearcă să fabrice arme chimice şi biologice - Fox News

Un laptop care a aparţinut unui specialist în chimie şi fizică al grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Levant conţine numeroase planuri privind comiterea de atentate, inclusiv cu arme chimice şi biologice.

Abu Ali, comandantul unui grup moderat al opoziţiei siriene, a declarat pentru ForeignPolicy.com că laptopul a fost confiscat în urmă cu câteva luni în cursul unei operaţiuni care a vizat o bază a insurgenţilor sunniţi din provincia siriană Idlib, situată în apropierea frontierei cu Turcia.

În memoria calculatorului au fost găsite numeroase fişiere electronice, în limbile franceză, engleză şi arabă, inclusiv discursuri motivaţionale în favoarea Jihadului (războiul sfânt islamic) ale lui Osama ben Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida. Un document a permis identificarea proprietarului laptopului, acesta fiind tunisianul Muhammed S., care a devenit membru al grupului terorist SIIL după ce studiat chimie şi fizică la universităţi din Tunisia şi care ştie să fabrice arme biologice şi chimice. Un document de 19 pagini găsit în calculator conţine instrucţiuni pentru fabricarea unei bombe cu virusul ciumei bubonice.

"Avantajul armelor biologice este că nu costă foarte mult şi că pot provoca numeroase victime umane", a scris islamistul Muhammed S.

Uniunea Mondială a Clericilor Musulmani, condusă de influentul predicator Yussef Al-Qaradaui, a stabilit că acţiunile grupului terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SI/SIIL) încalcă Legea islamică (Sharia). "Omorârea oamenilor nevinovaţi, musulmani sau nonmusulmani, de anumite grupări, precum Stat Islamic în Irak şi Levant, reprezintă acte criminale şi încalcă Legea islamică (Sharia)", a comunicat Uniunea Mondială a Clericilor Musulmani.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant/Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS) a ocupat, în ultimele luni, regiuni din nord-estul Siriei şi din nord-vestul Irakului, proclamând un "califat islamic". Grupul terorist sunnit a revendicat executarea jurnalistului american James Foley, explicând că este vorba de un act de ripostă faţă de raidurile aeriene americane în Irak. Gruparea teroristă a ameninţat de mai multe ori că va comite atentate în Statele Unite şi în Europa occidentală.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei moderate şi grupuri teroriste sunnite. Bilanţul conflictului este, potrivit estimărilor, de peste 191.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici