Grupurile anti-masca organizează sâmbătă prima manifestaţie în Franţa

  • Mai multe manifestaţii ale activiştilor anti-mască au loc sâmbătă în Franţa.
  • Una dintre manifestaţii este organizată de Vestele Galbene
  • Franţa a înregistrat peste 7.300 de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi
699 afișări
Imaginea articolului Grupurile anti-masca organizează sâmbătă prima manifestaţie în Franţa

Grupurile anti-masca organizează sâmbătă prima manifestaţie în Franţa

Sâmbătă grupurile anti-masca se întâlnesc în mai multe oraşe din Franţa pentru a-şi arata nemulţumirea faţă de decizia autorităţilor de a face purtarea măştii obligatorie chiar şi în exterior.

Cea mai importantă dintre manifestaţii ar trebui să aibă loc la Paris.

Una dintre manifestaţii este organizată de vestele galbene, cealaltă preia argumentele mişcării: „Astăzi, cu măşti şi distanţare, se doreşte să fim privaţi de contacte, de interacţiuni şi de adunări între oameni, între concetăţeni”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe grupul Facebook „anti-mască obligatorie” oamenii se organizează şi anunţă organizarea unor manifestaţii şi în alte oraşe ale Franţei, în special la Caen, Lyon şi Annecy, „

Şi în ciuda faptului că numărul cazurilor de OVID-19 a început să crească în ultimele săptămâni, cei «anti-masti» spun că nu intenţionează să renunţe, scrie Le Journal du Dimanche.

„Oamenii nu mai pot suporta, acest guvern care vrea să ne impună masca este iresponsabil”, continuă Angélique F., unul dintre administratorii unei pagini de Facebook, susţinând că „virusul a devenit inofensiv”, lucru pe care niciun studiu ştiinţific nu l-a confirmat.

Franţa a înregistrat 7.379 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, anunţă Direcţia Generală de Sănătate de la Paris, avertizând că este vorba de o creştere exponenţială a contagierilor.

"Dinamica progresului epidemiei este exponenţială", a transmis vineri seară Direcţia Generală de Sănătate din Franţa, conform cotidianului Le Figaro.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7.379 de cazuri de coronavirus, după ce joi fuseseră raportate 6.111, iar miercuri 5.429.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici