Guvernatorul din Rio de Janeiro a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Situaţie îngrijorătoare în Brazilia

Doi guvernatori din Brazilia au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus în Rio de Janeiro şi Pará un stat situat în zona pădurii amazoniene, relatează Reuters.

422 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul din Rio de Janeiro a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Situaţie îngrijorătoare în Brazilia

Guvernatorul din Rio de Janeiro a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Situaţie alarmantă în Brazilia

Într-un videoclip postat pe Twitter Wilson Witzel, Guvernatorul din Rio, a spus că nu s-a simţit bine în zilele trecute şi a cerut un test care a venit pozitiv.
 
Marţi el a fost dus la spital unde s-au făcut o serie de teste care vor stabili dacă va fi tratat la spital sau acasă. 
 
Guvernatorul din Pará, Helder Barbalho, a anunţat prin intermediul unei postări pe social-media că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Cel mai probabil, spune guvernatorul, a luat virusul de la membri staffului său.
 
Ambii guvernatori au făcut apel la oameni să stea în casă.
 
"Vă rog încă să staţi acasă. Toată lumea vă poate confirma că boala nu face excepţii şi se răspândeşte repede".
 
Guvernatorii au jucat un rol cheie în limitarea răspândirii deoarece au luat o serie de măsuri de prevenţie în ciuda criticilor primite de la preşedintele Jair Bolsonaro care s-a opus măsurilor.
 
Brazilia are peste 25.000 de cazuri şi peste 1500 de decese, însă un studiu realizat de mai multe universităţi din ţară spune că numărul mic de testări şi perioada mare de procesare a testelor poate ascunde un număr mult mai mare. Studiul precizează ca numărul infectărilor este probabil de 12 ori mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici