Guvernatorul putinist al regiunii Herson propune atacarea României şi Moldovei după ce ucrainenii au distrus un pod dintre Herson şi Crimeea

România şi Republica Moldova, ambele vizate de ameninţările guvernatorului pro-rus al regiunii Herson, au condamnat declaraţiile belicoase.

2355 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul putinist al regiunii Herson propune atacarea României şi Moldovei după ce ucrainenii au distrus un pod dintre Herson şi Crimeea

Google Earth

Guvernatorul pro-rus al regiunii Herson, Vladimir Saldo, a propus bombardarea podului Galaţi-Giurgiuleşti ce face legătura dintre România şi Republica Moldova, ca act de răzbunare pentru că ucraienii au lovit podul Cionhar dintre Herson şi Crimeea. 

Marioneta lui Vladimir Putin din regiunea Herson din Ucraina ar fi fost rănită recent într-un atac ucrainean asupra unui hotel din zonă în care se afla. 

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a postat pe Twitter: „Moldova condamnă ferm ameninţările făcute de un reprezentant rus în zona ocupată a Ucrainei de a ataca un pod între Moldova şi România. Acest lucru nu este acceptabil”.

O serie de fotografii şi videoclipuri care circulă pe Telegram au arătat un crater uriaş de pe Podul Chonhar care leagă părţi din regiunea Herson aflate sub control rusesc de peninsula Crimeea, după un presupus atac al forţelor ucrainene cu rachete Storm Shadow, pe care Marea Britanie a confirmat că le-a furnizat  în Ucraina luna trecută, transmite The Guardian

Şi România a condamnat ameninţările Rusiei, prin premierul Marcel Ciolacu. 

RO condamnă ferm declaraţiile aşa-zisului “reprezentant” al RU în Herson, regiune 🇺🇦 ocupată ilegal de RU. Astfel de declaraţii la adresa RMD 🇲🇩 &care vizează şi o parte a teritoriului 🇷🇴, Aliat @NATO , sunt inacceptabile.Totodată,lovirea infrastructurii civile e crimă de război.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici