Guvernatorului Băncii Angliei i-a fost prelungit mandatul cu 6 luni

În perspectiva Brexitului, mandatul Guvernatorului Băncii Angliei, canadianul Mark Carney, a fost prelungit cu şase luni, respectiv până în ianuarie 2020, transmite Bloomberg.

87 afișări
Imaginea articolului Guvernatorului Băncii Angliei i-a fost prelungit mandatul cu 6 luni

Guvernatorului Băncii Angliei i-a fost prelungit mandatul cu 6 luni, până în ianuarie 2020

Mandatul lui Carney expiră în iunie 2019, dar, în ultimele săptămâni, mai mulţi politicieni britanici au solicitat să îi fie prelungit mandatul, astfel încât procedura de alegere a acestuia să nu se suprapună cu Brexitul şi pentru mai multă stabilitate.

Pentru a pune capăt speculaţiilor, ministrul finanţelor Regatului Unit, Philip Hammond, a anunţat, marţi, că mandatul lui Mark Carney va fi prelungit până în ianuarie 2020, „pentru a ajuta la direcţionarea economiei Regatului Unit după Brexit”, procedură care se va încheia în martie 2019.

Hammond a făcut anunţul în Camera Comunelor, unde le-a răspuns parlamentarilor britanici despre efectele Brexitului şi despre economia britanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici