Guvernul Braziliei anunţă că defrişările din Amazon au scăzut semnificativ în prima jumătate a anului 2023

Defrişările din Pădurile Amazoniene ale Braziliei au scăzut cu 33,6% în primele şase luni ale mandatului preşedintelui Luiz Inácio Lula da Silva, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, potrivit guvernului.

160 afișări
Imaginea articolului Guvernul Braziliei anunţă că defrişările din Amazon au scăzut semnificativ în prima jumătate a anului 2023

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Raportul guvernului sugerează că pădurea tropicală s-a micşorat cu 2.649 de kilometri pătraţi în perioada ianuarie-iunie, faţă de 3.988 de kilometri pătraţi în acele şase luni anul trecut, sub conducerea preşedintelui Bolsonaro.

Lula s-a angajat să pună capăt defrişărilor până în 2030. Dar el se confruntă cu o provocare uriaşă pentru a atinge acest obiectiv. În ultimii ani s-a înregistrat o creştere alarmantă a defrişărilor. Pădurea tropicală amazoniană este crucială în lupta globală împotriva schimbărilor climatice, relatează BBC.

Noile date din satelit au fost prezentate joi de Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale din Brazilia (Inpe).

"Am ajuns la o tendinţă constantă de scădere a defrişărilor din Amazon", a declarat ministrul Mediului, Marina Silva, în faţa presei.

Inpe a evidenţiat luna iunie ca fiind cea în care s-a înregistrat o scădere record de 41% a defrişărilor de păduri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Lula, care a preluat mandatul în ianuarie, a promis să inverseze politicile predecesorului său de extremă dreapta Jair Bolsonaro, care a promovat exploatarea minieră pe teritoriile indigene din Amazon.

Şi în timp ce defrişările au fost raportate ca fiind în scădere, incendiile au crescut în statistici.

Numai în luna iunie, monitorizarea prin satelit a detectat 3.075 de incendii în Amazon, cel mai mare număr din 2007 încoace.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici