Guvernul de la Chişinău a abolit regimul de vize pentru români, în prima sa şedinţă

Noul Guvern de la Chişinău, condus de Vlad Filat, a aprobat hotărârea privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii României care doresc să intre pe teritoriul R. Moldova, în prima sa şedinţă după învestirea în funcţie, vineri seara, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

26 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Chişinău a abolit regimul de vize pentru români, în prima sa şedinţă

Premierul moldovean Vlad Filat (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un lucru firesc să înlăturăm o acţiune ruşinoasă a fostului Guvern", a declarat premierul Filat.

Regimul de vize pentru cetăţenii români fusese instituit de fosta guvernare comunistă, care a acuzat România de implicare în organizarea acţiunilor violente din 7 aprilie.

Guvernul a aprobat de asemenea o hotărâre conform căreia premierul Vlad Filat va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, la începutul săptămânii viitoare, între 29 şi 30 septembrie. Filat va merge la Bruxelles însoţit de şeful diplomaţiei de la Chişinău, Iurie Leancă.

De asemenea, Guvernul a aprobat decizia privind reforma Aparatului Guvernului, care se transformă în Cancelaria de Stat şi care va fi condusă de Ministrul de Stat, Victor Bodiu.

Pe de altă parte, premierul Vlad Filat a cerut conducerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei să efectueze un control în limita legii, dar în regim de urgenţă, la compania "Moldtelecom", în condiţiile în care circulă zvonuri că banii din conturile Moldtelecom sunt transferaţi în alte conturi în China. Filat a cerut şi verificarea companiei Moldova-Gaz, care acumulează bani de la contribuabili pentru presupusa construcţie a reţelelor de gazificare.

În plus, premierul le-a cerut oficialilor să organizeze la cel mai înalt nivel summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI), care se va desfăţura la începutul lunii octombrie la Chişinău."Summitul trebuie organizat la cel mai înalt nivel, pentru că este în joc onoarea noastră. Rog să fie asigurate ordinea şi condiţiile necesare", a solicitat Filat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici